Lyxig och snabb förrätt - 2 varianter
2022-06-30 10:23
Fritz Magnus

Letar du efter den perfekta förrätten, som är enkel att göra, men ser lyxig ut?

Du kanske till och med vill kunna förbereda den dagen innan?

Här bjuder vi på vårt bästa tips.

 

 Välj mellan 2 olika fyllningar. Båda recepten är beräknat till ca 4 portioner/4 personer.

  

Ostkorgar (för båda fyllningarna.)
2 deciliter riven västerbottensost alternativt parmesan


Skaldjursröra - fyllning 1
1 deciliter creme fraiche
3 matskedar majonnäs
170 gram skalade räkor
100 gram kräftstjärtar
5 matskedar kalixlöjrom
0.5 matsked pressad lime/citron
1 nypa salt
1 nypa svart peppar
4 kvistar färsk dill

Gör så här:

  • Börja med att göra ostkorgarna. Riv osten, använd ca en halv deciliter ost per korg. Använd helst en stekpanna med teflon. Smält osten på låg värme tills den går ihop. När osten sitter "ihop" och går att lyfta,  lägg  över osten över ett glas eller skål och låt svalna, i formationen av en skål.

  • Gör sedan skaldjursröran. Rör ihop creme fraiche och majonnäs. 

  • Hacka räkor och kräftstjärtarna grovt och tillsätt dessa i röran. Spara några av räkorna till garneringen. Rör om och tillsätt 1 matsked av löjrommen, resten används till garnering. Smaka av med salt peppar och pressad citron.

  • Fyll ostkorgarna med röran just innan de skall serveras och garnera med räkor och kalixrom samt en liten kvist dill.

 

 

Mango & avocado - Fyllning 2:
170 gram skalade räkor
Ca2 avocado
Ca 1 dl hackad mango
0,5 matsked pressad lime/citron
1 nypa salt
1 nypa svart peppar / chili
Grovhackade myntablad alternativt koriander efter smak

 

Gör så här:

  • Börja med att göra ostkorgarna. Riv osten, använd ca en halv deciliter ost per korg. Använd helst en stekpanna med teflon. Smält osten på låg värme tills den går ihop. När osten sitter "ihop" och går att lyfta, lägg över osten över ett glas eller skål och låt svalna, i formationen av en skål.
  • Gör sedan fyllningen. Hacka räkor, avocado och mangon grovt. Spara några av räkorna till garneringen.
  • Smaka av med salt peppar och pressad citron + myntablad/koriander
  • Fyll ostkorgarna med fyllningen precis innan de skall serveras och garnera med räkor på toppen

 

 

Tips!

Ostkorgarna går bra att förbereda dagen innan, men fyll dom precis innan du serverar. Annars riskerar du att ostkorgen blir mjuk. Förvara dom även i kylen.

Denna förrätt gåt att variera i all oändlighet. Experimentera dig fram!

 

 

 

 

 

 

Inspiration och bild hämtat från: https://www.vinochmatguiden.se/recept/lotta-ostrom/vasterbottensostkorgar-med-skaldjursrora-och-kalixlojrom

    Varor som nämns i nyheten

  • 149 SEK
  • 99 SEK
  • 99 SEK
  • 319 SEK
  • 319 SEK
  • 319 SEK
  • 199 SEK
  • 199 SEK